Pincészet

A SZUHVÍN borok stílusa összetéveszthetetlen, bennük rejlik a gazda igényessége és elpusztíthatatlan szívélyes jókedélye.
Szuh Benő e nemes bort csak úgy emlegeti mint a „hordóba zárt napsugarat“, mert mi másnak lehetne nevezni a nedűt, melyet az egész évben a nap által érlelt gyümölcsből készítenek.

500 és 700 literes hagyományos tölgyfahordóiban illetve 1000 literes krómacél tartályokban (összesen 30 000 liter) érlelt borával és 140 m2-es pincéjével várja a minőségi borokat kedvelő turistákat a SZUHVÍN borászat, mely a Dél-szlovákiai szőlőtermesztő terület ékes pincéjének büszke tulajdonosa, a Komáromtól 12 km-re fekvő Hetény község szőlődombjai közt.

A borászathoz tartozó 1,5 ha nagyságú szőlőterületen érlelik Dél-szlovákiát érő napsugarak az itt élő szőlőfajtákat, melyek közül megtalálható fehér szőlő a tramini, az olaszrizling, a zöld vertelényi, a peceki leányka, a devín, a zöldszilványi, a chardonnay, a rajnai rizling, valamint a piros szőlők közül a kékfrankos, a szentlőrinci és az andrej fajták is, melyekből a borászat minőségi borai készülnek. Éves termelés 20 000 palack/év (15 000 liter).

Hasonlóan a többi sikerborászhoz, Szuh Benő is vallja, hogy az utódoknak kell a megszerzett tapasztalatot és tudást tovább vinni, mert ez a záloga a kimagasló minőségű borok készítésének. 

 

 

Minőségi boraink

A SZUHVÍN pincében készített minőségi borok közül mindenki saját ízvilága szerint válogathat. Találhat pincészetünkbe az óbortól kezdve, az évek során számos díjat nyert borokon keresztül az újborokig egyaránt kedvére való évjáratot.

 

Díjnyertes boraink

Díjnyertes boraink 1995 óta öregbítik pincészetünk hírnevét. A SZUHVÍN pincészet borai számos versenyen kiérdemelték a bronz-, az ezüst- és számos esetben az aranyérmet is.

 

Borkóstoló

Borkóstolóinkon vendégeink teljes borválasztékunkból igény szerint kóstolhatnak. Megkönnyítve a választást, előre összeállított kóstoló ajánlatokból is lehet választani.